UVALA SCOTT

Uvala Scott je ugostiteljski objekt smješten u uvali Dubno. Ta je uvala svojom ljepotom privukla i engleskog plemića Alexandra Scotta koji ju je početkom XIX. stoljeća kupio i odabrao za mjesto stalnog boravka, sve do smrti 1860. godine.

Otuda i naziv ovom turističkom naselju, ostavštini misterioznog Engleza. On je, naime, na uljepšavanje i ozelenjivanje ove uvale potrošio cijelo bogatstvo.

Uvala Scott je izgrađena 1967. godine prema projektu Igora Emilija. Primorski stil gradnje odredio je razbacanu strukturu naselja, zamišljenog u obliku malog primorskog gradića. Raspolaže i nizom ugostiteljskih sadržaja i plažom. Uvala Scott je objekt sezonskog tipa, otvoren od ranog proljeća (Uskrsa) do kasne jeseni.
Turističko naselje raspolaže s 257 dvokrevetnih soba, dva hotelska apartmana i 17 apartmana (2+2), a objekti su povezani središnjim trgom.

Apartmani imaju spavaću sobu i dnevni boravak te opremljenu kuhinju s frižiderom, klimatizirani su i imaju SAT TV i telefon.

Od ukupnog broja soba, njih 54 je klimatizirano, s balkonom, a imaju i satelitsku TV i telefon. Telefon i TV imaju i neke od ostalih soba. Smještajni su kapaciteti podijeljeni na glavnu zgradu i 10 paviljona pri čemu je većina smještajnih jedinica okrenuta k moru.

Superior sobe

Dvokrevetne sobe s prekrasnim pogledom na more. 

Saznajte više