Uvjeti korištenja i pravila privatnosti

Jadran hoteli d.d. – Uvjeti korištenja i pravila privatnosti

Promjena postavki kolačića
Za promjenu postavki kolačića kliknite ovdje

Jadran hoteli vode računa o očuvanju vaše privatnosti. Naša Politika privatnosti sadržava informaciju o tome koje podatke o našim gostima i posjetiteljima naše internetske stranice, prikupljamo.

Što su osobne informacije?

Termin „osobne informacije“ odnosi se na podatke o vama kao pojedincu kao što su vaše ime i prezime, adresa, dob, spol, broj osobnog identifikacijskog dokumenta i podaci o bankovnim karticama.

Zašto se prikupljaju osobne informacije?

Vaše osobne informacije se prikupljaju za rezervacije i pružanje usluga u našim ugostiteljskim objektima sa svrhom da osiguraju zadovoljavanje vaših potreba tijekom boravka u našim objektima i da vas možemo kontaktirati vezano uz bilo koji aspekt tog boravka. Naš je cilj pružiti vam potpunu uslugu, bez obzira jeste li prvi put kod nas ili ste naš stalni gost.

Kako se prikupljaju osobne informacije?

Kada posjetite našu internetsku stanicu, ona vam dodjeljuje „kolačić“. Kolačić je uobičajeni dio programske podrške internetskih stranica koji prati korisničke postavke i koji omogućava poboljšanje korištenja stranice. Kolačići nam pomažu prilagoditi internetsku stranicu korisničkim potrebama bez da se one ispočetka podešavaju sa svakom posjetom stranici. Ne dijelimo podatke o vašoj aktivnosti trećim stranama niti prikupljamo podatke o ostalim stranicama koje posjećujete.

Također, kolačiće upotrebljavamo da bi prikupili agregatne podatke o korištenju internetske stranice kao što su broj posjetitelja pojedinim stranicama. Takovi podaci nam pomažu da vidimo koji su elementi i sadržaji poželjni našim posjetiteljima i tako  poboljšavamo internetsku stranicu.

Prilikom prve posjete, ukoliko prihvaćate kolačiće, samo kliknite na „Slažem se“. Ukoliko ne želite prihvatiti kolačiće, možete ih blokirati izmjenom postavki na vašem internetskom pregledniku. Valja imati na umu da se, onemogućavanjem kolačića, korisničko iskustvo može smanjiti kao i da se pojedine mogućnosti podešavanja korisničkih postavki nakon kreiranja korisničkog profila smanjuju. Molimo, imajte na umu i da takova podešavanja na internetskom pregledniku mogu blokirati kolačiće i drugih internetskih stranica koje koristite.

Više o kolačićima na http://www.jadran-hoteli.hr/prava-i-uvjeti

Dok ste na našoj stranici, postoji mogućnost prikupljanja podataka koji ne otkrivaju vaš identitet, primjerice, vrsta odredišta ili ugostiteljskog objekta koji vas interesira. Takove podatke koristimo u agregiranom stanju, anonimni su i uglavnom sa svrhom kreiranja i održavanja stranice te ih ne povezujemo s bilo kakvim osobnim informacijama kao što su vaše ime ili adresa.

Kada se vrši rezervacija

  1. Preko naše internetske stranice

Ukoliko se odlučite načiniti rezervaciju preko naše stranice, to ćete učiniti poveznicom na vanjsku stranicu, odnosno stranicu i rezervacijski obrazac rezervacijskog sustava našeg partnera.

Sustav rezervacija koristi Thawte za digitalni certifikat i svi se podaci šalju na tu stranicu preko sigurne SSL veze s 128-bitnom enkripcijom da bi se osigurao najviši stupanj sigurnosti svih osobnih podataka i podataka o bankovnim karticama.

Možete pretraživati cijene i raspoloživost u našim objektima bez davanja osobnih informacija.

Od posjetitelja koji se odluče rezervirati online, tražit će se da popune rezervacijski profil tijekom rezerviranja. Po kreiranju profila, od vas će se tražiti osobni podaci, uključivo vaše ime i prezime, adresa i podaci za kontakt kao i broj kreditne kartice za osiguranje rezervacije. Sam postupak unosa osobnih podataka u obrazac rezervacije istovremeno predstavlja davanje privole na uvjete i odredbe iz ove Politike privatnosti.

Podaci s kreditne kartice prolaze postupak verifikacije, ali se nikakvo plaćanje po njoj ne provodi niti se rezerviraju sredstva. Po potvrđivanju rezervacije s vaše strane, svi se podaci o rezervaciji (osim podataka o bankovnoj kartici) šalju hotelu. Ukoliko se plaćanje treba izvršiti kroz sustav, a ne na recepciji hotela, hotel će pristupiti podacima o kreditnoj kartici izravno, kroz sustav rezervacija

  1. Preko internetskih stranica trećih osoba

Rezervacije sačinjene preko internetskih stranica trećih osoba (razni Online Booking servisi) nisu predmet ovih Politika osim nakon što se informacije s internetskih servisa ne prenesu hotelu. Nakon transfera informacija o vašoj rezervaciji hotelu, sadržani se osobni podaci tretiraju kao da je rezervacija sačinjena u hotelu.

  1. U hotelu

Smještaj se može rezervirati i izravnim kontaktom s hotelom. U postupku izravne rezervacije, hotel od vas može zatražiti osobne informacije kao što su ime i prezime, adresa, broj telefona i način plaćanja. Također od vas možemo zatražiti informacije o posebnim željama i preferencijama glede sobe, popratnih usluga ili drugih posebnih zahtjeva. Potvrdu rezervacije u načelu hotel šalje na vaš e-mail.

Tijekom boravka u hotelu

Tijekom vašeg boravka, vodimo evidenciju korištenja usluga u hotelu kao što su cijena sobe i korištenje drugih usluga koje terete račun vaše sobe. Također vodimo evidenciju potrebnu za financijsko izvještavanje hotela te za ispunjavanje odgovarajućih zakonskih obveza. Prilikom prijave u hotel, prikupljamo osobne podatke koji su zakonom propisani i koje smo obvezni dostavljati, u prvom redu putem sustava eVisitor. To su ime i prezime, datum rođenja, adresa, broj osobnog identifikacijskog dokumenta i spol. Više o sustavu eVisitor na poveznici:

https://htz.hr/sites/default/files/2018-05/eVisitor%20obavijest%20Prikupljanje%20osobnih%20podataka_HR.pdf

Možemo prikupljati i podatke izravno vezane uz vaš boravak (primjerice zdravstveni problemi, plaćanje, posebni zahtjevi, dodatne usluge). Ove su informacije čuvaju lokalno, u sustavu za upravljanje hotelom i isključivo za aktualnu rezervaciju.

Dodatno, zadržavamo pravo sačuvati dokumente kao što su elektronska prepiska, pisma i slično tijekom rezervacije, boravka i nakon odlaska, koje ste nam poslali, a koji mogu biti potrebni u daljoj komunikaciji. Pristup ovim informacijama imaju pojedini zaposlenici hotela.

Osim toga, prikupljamo osobne podatke putem video nadzora na ulazu i/ili prostoru za parkiranje vozila te na prostoru recepcije.

Kako čuvamo osobne podatke?

Vaši osobni podaci mogu bit spremljeni, uporabljeni ili poslani u slučaju zahtjeva od strane državnih organa o kojima vas eventualno možemo obavijestiti.

Svaki od naših objekata čuva osobne podatke na sigurnoj lokaciji, u bazi podataka s ograničenim i kontroliranim pristupom kao i fizički, u zaključanom ormaru.

Koje informacije nisu sigurne?

Činimo sve što je u našoj moći da zaštitimo vašu sigurnost, ali ne možemo je i garantirati. U slučaju provale, kvara u računalnoj ili programskoj opremi, postoji mala mogućnost da se kompromitira sigurnost podataka.

Pored uobičajenih sustava zaštite, vodimo računa i da sigurnost podataka pohranjenih kod naših partnera budu sigurne.

Za upisivanje, dovršavanje ili uređivanje profila i rezervacije, veza je zaštićena uporabom složene tehnologije enkripcije, a sukladno internetskom pregledniku koji koristite.

Valja naglasiti da bilo kakva komunikacija putem elektronske pošte nije sigurna. Taj je rizik skopčan s prirodom uporabe e-mail-a. Budite toga svjesni kada tražite ili šaljete podatke elektronskom poštom (primjerice poveznicom na adrese kontakta). Preporučamo izbjegavanje korištenja bilo kakvih osjetljivih informacija elektronskom poštom (poglavito o kreditnim karticama).

Za vašu zaštitu, naši odgovori neće sadržavati nikakve osjetljive podatke.

Konačno, za veću sigurnost, molimo vas da se uvijek odjavljujete i zatvarate internetske preglednike nakon pristupa sustavu rezervacija. Iako će se proces isključiti nakon perioda neaktivnosti, najbolje je zatvoriti preglednik nakon dovršetka rezervacije ili izmjene.

Koje informacije mogu biti podijeljene trećim stranama?

Osobni podaci koje možemo podijeliti bez vašeg znanja i izričite privole su isključivo ukoliko je (a) to propisano zakonom (primjerice eVisitor) ili je zahtjev podnio državni organ; (b) ukoliko je vaš boravak plaćen od treće strane, ti će podaci biti proslijeđeni toj osobi ili (c) ukoliko niste podmirili troškove boravka u našem objektu.

Ukoliko postoji sumnja da se tijekom vašeg boravka u našem objektu bavite nezakonitim aktivnostima, možemo poduzeti radnje za to istražimo i prijavimo takove sumnje i nalaze policiji ili drugim relevantnim državnim organima.

Poveznice na druge internetske stranice

Jadran hoteli d.d. mogu omogućiti poveznice na druge internetske stranice za koje vjerujemo da bi vam mogle biti od koristi tijekom boravka u našem objektu. Imajte na umu da takove stranice ne moraju imati sličnu politiku privatnosti kao i mi. Odabirom te poveznice i prelaskom na te stranice i domene, prestaje naša odgovornost kao i važenje ovih Politika privatnosti jer stranice trećih osoba nisu u našoj kontroli. Pozivamo vas da tijekom korištenja provjeravate tko kontrolira te stranice kao i da provjerite njihove politike zaštite osobnih podataka prije negoli im date bilo kakve osobne i ostale osjetljive podatke.

Kako pristupam svojim osobnim podacima?

Razumijemo potrebu saznanja koje vaše osobne podatke čuvamo. Zadovoljstvo nam je da vam ispunimo taj zahtjev. Iz tog razloga, kako bismo sačuvali vaše osobne informacije, od vas ćemo zahtijevati da se identificirate u vrijeme zahtjeva.

Kada nam dostavljate takav zahtjev, morati će biti u pisanom obliku, putem elektronske pošte, faksom ili pismom s priloženom preslikom osobne iskaznice i potpisom. Također, od vas ćemo zahtijevati kućne i poslovne adrese kako bismo mogli provjeriti legitimitet zahtjeva.

Ove su informacije neophodne da bi se uspostavio trag postupka identifikacije i sigurnost postupka njegove realizacije.

Kada postavite takav zahtjev, slijedeća komunikacija i rješavanje biti će dodani u vaše osobne podatke.

Zadržavamo pravo odbiti ispunjenje zahtjeva u nekim situacijama. Ukoliko vam ne ispunimo zahtjev i ne otkrijemo osobne podatke, u odgovoru ćete dobiti razloge odbijanja.  

Kako mogu izmijeniti osobne podatke?

Ukoliko u bilo koje vrijeme želite izmijeniti ili pristupiti vašim osobnim podacima to možete učiniti:

  • putem elektronske pošte na adresi pravna@jadran-hoteli.hr
  • putem faksa na broju 38551493277
  • pisanim putem na adresu – Jadran hoteli d.d., Strossmayerova 1, 51000 Rijeka, Croatia, Odjel pravnih poslova

Koliko dugo se čuvaju moje osobne informacije?

Vaši će osobni podaci biti sačuvani sukladno zakonski određenom roku. Mogu biti sačuvane i na neodređeno vrijeme ukoliko postoje legitimni poslovni razlozi. Ukoliko ne koristite naše usluge dulje vrijeme, periodički možemo pristupiti brisanju osobnih informacija.

Kako ću znati ako postoje izmjene ove politike privatnosti?

Naše su Politike privatnosti podložne povremenim revizijama u svrhu njihovog poboljšanja, a takve, revidirane, politike privatnosti, objavljujemo na našim internetskim stranicama (www.jadran-hoteli.hr; www.jadran-hoteli.com) kako bi vam u svakom momentu na uvidu bio način na koji postupamo s vašim osobnim podacima. Bez vaše izrazite privole, nećemo smanjivati vaše pravo na privatnost deklarirano ovim Politikama privatnosti kao i u odnosu na osobne podatke koje smo prethodno prikupili, a tijekom vaših prošlih boravaka u našim objektima.

Vlasništvo

Svi sadržaji ove web-stranice, poput grafika, fotografija, logotipa i ostalih materijala, vlasništvo su Jadran Hotela d.d. ili ostalih, te su zaštićeni autorskim pravom i drugim zakonima. Svi zaštitni znaci i logotipi prikazani na ovoj web-stranici vlasništvo su njihovih vlasnika koji mogu ali ne moraju biti povezani s našom tvrtkom.

Mjerodavno pravo

Suglasni ste da Vaše korištenje ove stranice, ovi Uvjeti korištenja i pravila privatnosti te eventualni sporovi u vezi tih dokumenata u svakom pogledu podliježu nadležnim zakonima Republike Hrvatske. Eventualni sporovi u vezi navedenog rješavat će se isključivo u nadležnim sudovima u Rijeci u Hrvatskoj.

Promjena postavki kolačića
Za promjenu postavki kolačića kliknite ovdje